Parvekkeen uudistus

Kesällä parveke tai terassi on se paikka, jossa viihdytään, vietetään aikaa ja rentoudutaan. Nyt kun auringon säteet alkavat lämmittämään niin maata kuin mieltä, alkaa olla hyvä aika suunnitella tulevan kesän suojapaikkaa.

Mieti värejä, jotka tuovat sinulle hyvän mielen ja viherkasveja, jotka ovat helppohoitoisia. Mieti myös kuinka ne tuoksuvat, kestävät auringon paahteessa ja/tai varjossa . Tärkeintä on tehdä oleskelupaikka Sinua varten, ei niinkään trendejä seuraten.

MUUTOS:

Lähtötilanteessa kartoitettiin mitä tilalta halutaan. Toiveissa oli rento alue, jossa voi istuskella ja nauttia maisemista. Aloitimme karsimalla kaiken ”turhan” tavaran pois parvekkeelta.

Vaikeinta projektissa oli löytää sopivan kokoinen sohvaryhmä, jossa mahtuisi mahdollisimman moni istumaan, parvekkeen koko kun ei ollut mikään suuri, ~5 m².

Parveke ennen ja jälkeen:

Peilin lisääminen parvekkeelle toi pieneen oleskelualueeseen suuremman tilan tunnetta. Erittäin tärkeä asia on pitää mielessä peilin suunta aurinkoon nähden. Peili ei saisi heijastaa auringon valoa siten, että siitä pääsisi muodostumaan polttopistettä.

Lasitetulle parvekkeelle oli luonnollinen valinta laittaa matto tuomaan lisämukavuutta kylmän betonilattian päälle. Myös ulkokäyttöön tarkoitetuista puulattioista oli keskustelua mutta tämä koettiin mukavampana (ja myös edullisempana) vaihtoehtona.

Lopputulos on kaunis ja harmoninen. Yksinkertaisia asioita pienellä lisämausteella tekee ihmeitä tilaan kuin tilaan. Olisipa jo kesä!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *